Kosten tijdens je zwangerschap

Kosten tijdens je zwangerschap

Kosten tijdens je zwangerschap

De medische kosten van je zwangerschap worden voor het grootste deel vergoed door je zorgverzekering. Maar positiekleding, een pretecho of zwangerschapsgym zijn dingen die je waarschijnlijk zelf moet betalen.

Kosten van kleding

Helaas past je na een paar maandjes je oude kleding niet meer. Hier komt positiekleding dan ook goed van past. Positiekleding hoeft niet duur te zijn, maar als jij er met een beperkt budget goed uit wilt zien moet je creatief te werk gaan. Het overnemen van kleding die door de vorige eigenaar maar een paar maandjes gedragen is, is zo gek nog niet! Ga daarom op bezoek bij een tweedehandswinkel of kijk gerust online rond.

Kosten pret-echo en prenatale screening

Veel toekomstige ouders kiezen ervoor om een pret-echo te laten maken. Je kunt je baby zien en een foto of zelfs filmpje mee naar huis nemen. De kosten hiervan bedragen tussen de €40 en €100. De overige echo’s worden wel door de basisverzekering vergoed.

De combinatietest kost ongeveer €175 en wordt alleen vergoed vanuit de basisverzekering als je een medische indicatie hebt. Je kunt de kosten voor een combinatietest wel aanvullend verzekeren. Als uit de combinatietest een verhoogd risico blijkt op een kindje met een chromosoomafwijking, worden de kosten van een eventueel vervolgonderzoek wel vergoed door je basisverzekering. Kortom de juiste zorgverzekering is ook tijdens een zwangerschap essentieel!

Kosten zwangerschapscursussen

Vaak worden zwangerschapscursussen gesubsidieerd. De prijzen verschillen dan ook enorm per aanbieder en per gemeente. Een borstvoedingscursus kan gratis zijn, maar ook enkele tientjes kosten. Maak daarom alleen gebruik van dat wat je nodig hebt. In de meeste gevallen ken je al snel een ervarende en hoef je voor dit soort zaken geen extra kosten te draaien.

OnMaAs@1

gastblog

No description. Please update your profile.

LEAVE COMMENT

Show Buttons
Hide Buttons