5x Zo overleef je de zomer als zwangere vrouw


Zwangere vrouwen hebben het extra zwaar tijdens warme zomerdagen. Vrouwen die zwanger zijn van een tweeling natuurlijk al helemaal! Door de hormonen reageert je huid anders op de zon en ook het vasthouden van vocht is een veel voorkomend probleem. Daarom vind je in dit artikel 5 tips om als zwangere vrouw de warme zomerdagen door te komen.

1. Water

Met die extra kilo’s en het warme weer zweet je extra veel. Het is belangrijk om het vocht wat je hiermee kwijtraakt weer aan te vullen door veel water te drinken. Als je dit niet doet, droog je namelijk uit. Als je uitdroogt, is dit niet alleen vervelend voor jou, maar ook voor je baby’s. De bloedtoevoer naar je baby’s gaat bij uitdroging achteruit waardoor ze minder voedingsstoffen krijgen. Veel water drinken dus!

2. Zonnebrand en schaduw

Door de zwangerschapshormonen, reageert je huid anders op de zon. Als je veel in de zon zit, kun je last krijgen van een zwangerschapsmasker. Eigenlijk zijn dit pigmentvlekken die vooral voorkomen op je gezicht. Ze verdwijnen na de bevalling wel weer, maar tot die tijd loop je er wel maar mooi mee rond… Je kunt dit voorkomen door zoveel mogelijk in de schaduw te blijven en jezelf iedere twee uur in te smeren met zonnebrand.

3. Comfortabele kleding

Trek vooral lekker zittende, luchtige kleren aan in lichte kleuren. Zorg ervoor dat je kleding sowieso niet knelt. Het fijnste is om voor kleding te kiezen van natuurlijke materialen zoals katoen of linnen, omdat deze stoffen ademen en hierdoor de kans op warmte-uitslag verminderen. Kies dus voor die witte linnen broek of dat gele katoenen jurkje.

Op en Top Zwanger

koud drinken met fruit

4. Voetenbadje

Een voetenbadje verhelpt 2 problemen: het is de perfecte manier om af te koelen en helpt van je van die opgezwollen voeten en enkels af.

5. Doe het rustig aan!

Voor iedereen is het goed om het wat rustiger aan te doen tijdens de warme zomerdagen, maar voor zwangeren al helemaal. Doe lekker overdag een dutje als je moe bent, bewaar de was en strijk voor morgen, vraag hulp bij klusjes die teveel voor je zijn en zeg gerust tegen je vrienden dat je even geen energie hebt om op pad te gaan. Het mag allemaal nu je zwanger bent.

Trek dus dat katoenen jurkje uit de kast, smeer jezelf goed in met zonnebrand en plof neer op een stoel in de schaduw met je voeten in een badje en groot glas water in je hand!

Dit artikel is geschreven door Femke van Online opvoeden. Dagelijks verschijnt er op haar mamablog een nieuw artikel over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen. Kijk voor meer informatie op www.onlineopvoeden.nl.

Comments are disabled.