Babykleding online kopen

Als aanstaande tweelingmoeder is babykleding online kopen nu een van je grootste hobby’s. Wat is er nu leuker dan webwinkels afstruinen en al die schattige babykleertjes online te kopen? Alleen welke kledingmaten moet je nu kiezen? En waar moet je op letten bij het kopen van babykleding online?

De kledingmaten van je baby’s

Als je babykleding online gaat kopen, is het nog best lastig om te weten in welke maat je de kleertjes moet kopen. De kledingmaten van je kindjes zijn gelijk aan hun lengte. Maat 50 is vaak het beste voor veel pasgeboren baby’s. Toch is het verstandig om babykleding online te kopen in verschillende maten. Je kindjes groeien de eerste weken namelijk erg snel. Deze handige tabel geeft je een overzicht van de kledingmaten van babykleding:

Leeftijd                                                      Kledingmaat
0 tot 1 maand Maat 50
1 tot 2 maanden Maat 56
2 tot 4 maanden Maat 62
4 tot 6 maanden Maat 68
6 tot 9 maanden Maat 74
9 tot 12 maanden Maat 80
12 tot 18 maanden Maat 86
18 tot 24 maanden Maat 92

De kledingmaten voor baby’s gelden voor alle soorten babykleertjes. Voor schoentjes, sokjes en mutsjes zijn er weer andere maten.

Baby kleding

Mutsjes online kopen

Je tweeling heeft ook een aantal mutsjes nodig. Aangezien de ene baby een groter hoofd heeft dan de andere, zijn er online mutsjes verkrijgbaar in verschillende maten. De hoofdmaat van een mutsje is gelijk aan de hoofdomtrek van het hoofdje van een kindje in centimeters. In de onderstaande tabel vind je een overzicht met de maten.

Op en Top Zwanger
Leeftijd Hoofdmaat mutsje
0 tot 1 maand 34 centimeter
1 tot 2 maanden 37 centimeter
2 tot 4 maanden 40 centimeter
4 tot 6 maanden 43 centimeter
6 tot 9 maanden 45 centimeter
9 tot 12 maanden 46 centimeter
12 tot 18 maanden 47 centimeter
18 tot 24 maanden 49 centimeter

Slofjes en schoentjes online kopen

Naast babykleding heb je natuurlijk ook slofjes of schoentjes nodig voor je tweeling. Ook deze items kun je makkelijk online kopen. De schoenmaat is gelijk aan de lengte van de voetjes van je baby’s. Pasgeboren baby’s hebben meestal schoenmaat 10,11 of 12 Deze maten zijn haast niet verkrijgbaar, omdat de meeste ouders hun pasgeboren baby’s vaak sokjes en/of slofjes aantrekken. Om deze reden starten de schoenmaten voor baby’s meestal bij maat 16 of 17. Deze tabel helpt je als je online slofjes of schoentjes wilt kopen voor je tweeling.

Leeftijd Schoenmaat
Pasgeboren 10 tot 12
1 tot 2 maanden 13 tot 15
2 tot 4 maanden 13 tot 15
4 tot 6 maanden 16 tot 18
6 tot 9 maanden 16 tot 18
9 tot 12 maanden 19 tot 21
12 tot 18 maanden 19 tot 21
18 tot 24 maanden 22 tot 24

babyslofjes

Comfort is het belangrijkst

Babykleding online kopen is een van de leukste activiteiten tijdens je zwangerschap. Het is natuurlijk erg verleidelijk om allemaal schattige rompertjes, broekjes, truitjes of jurkjes te kopen. Toch is het comfort het allerbelangrijkste. De eerste maanden liggen je kindjes vooral in de kinderwagen, de box of hun bedjes. Let er dan ook goed op dat de babykleding van een natuurlijke stof is, zoals katoen, wol of badstof. Dit zijn flexibele stoffen die ademen.

Gemak bij het aankleden

Vooral als je kindjes nog maar een paar weekjes oud zijn, is het handig om babykleding te kopen die je gemakkelijk aan en uit kunt trekken. Zorg er voor dat dit geen strakke kleding is die je over het hoofd moet aantrekken. Overslagrompertjes, overslagvestjes, overslagtruitjes of T-shirts en truitjes met een knoop bij de hals zijn dan ook ideaal. Deze items kun je makkelijk aantrekken bij je kindjes.

Let op het seizoen als je babykleding online koopt

Ga je babykleding online kopen? Let er dan ook op dat de kleding past bij het seizoen waarin je kindjes geboren worden. In al je enthousiasme kan je dit vergeten. Maak je geen zorgen dat er over een aantal maanden geen leuke zomer- of winterkleding voor je tweeling verkrijgbaar is. Online is er altijd schattige babykleding te koop die past bij het seizoen.

Baby met mutsje

Koop ook babykleding in effen kleurtjes

De kans is groot dat je helemaal los gaat als je babykleding online gaat kopen. Er is ook zoveel leuks te koop! Let er wel op dat je genoeg effen kleding aanschaft. Al die items met printjes zijn superlief om te zien, maar niet zo handig of te combineren als je geen effen kleding hebt. Bestel geen dozijn aan broekjes, truitjes of jurkjes met bijvoorbeeld veel streepjes, ruitjes of afbeeldingen van vogeltjes, uiltjes en autootjes. Als je geen effen kleertjes hebt, staat niets leuk op dat broekje met auto’s of dat roze rokje met vogeltjes. Koop dus een paar kleertjes met afbeeldingen die je steeds weer kunt combineren met een ander effen item. Zo creëer je ook weer steeds een nieuwe outfit voor je kindjes. Je tweeling loopt er dan elke dag weer hip bij.

Tweelingkorting bij babykleding online kopen

Als je babykleding online gaat kopen voor een tweeling, heb je net iets meer kleding en spulletje nodig. Je babybudget gaat er dus snel doorheen. Gelukkig weten veel babyshops dat het krijgen van een tweeling best een aanslag is op je portemonnee. De meeste online babywinkels denken dan ook aan de ouders en bieden een tweelingkorting aan op het tweede zelfde item dat je online koopt.