Babyshower organiseren voor een tweelingmoeder

Ben je zwanger van een tweeling? En willen je vriendinnen of familieleden een babyshower voor je organiseren? Dan is het natuurlijk handig als ze goed voorbereid zijn. Een babyshower voor een aanstaande tweelingmama is net even anders dan die voor een eenlingzwangere.

De babyshower is een aantal jaren geleden overgewaaid vanuit Amerika. Inmiddels is dit feestje ook al aardig populair in Nederland. Tijdens de babyshower krijg jij als aanstaande moeder cadeautjes en word je in de watten gelegd. Meestal worden er op deze miniparty ook spelletjes georganiseerd die met je zwangerschap en baby’s te maken hebben. Eigenlijk is een babyshower een verrassingsfeestje, maar je kunt er ook zelf een organiseren. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en bepaal je zelf de locatie van het feestje.

Taart babyshower

Tips voor de organisatie van de babyshower

Als de mama in spé zwanger is van een tweeling en je een babyshower wilt organiseren, kun je vast wel wat tips gebruiken. Vooral als je nog nooit een babyshower hebt meegemaakt of georganiseerd. De volgende tips helpen je wat op weg:

  • Ga na wat de tweelingouders nog nodig hebben
  • Wacht niet te lang
  • Zorg dat je op de hoogte bent van de wensen van de ouders
  • Koop in ieder geval twee artikelen voor de baby’s
  • Geef niet alles dubbel
  • Koop speciale tweelingproducten
  • Kies spelletjes met een tweelingthema
  • Denk ook aan de tweelingouders

Ga na wat de tweelingouders nodig hebben

De aanstaande tweelingouders hebben twee keer zo veel nodig als eenlingouders. Ook als ze al kinderen hebben, zijn er vast dingen die ze nog niet in huis hebben. Ga na welke items ze nog moeten aanschaffen. Waarschijnlijk hebben ze een handig lijstje. Probeer dit in handen te krijgen en geef de ouders iets cadeau van het lijstje

Op en Top Zwanger

Wacht niet te lang met het regelen van de babyshower

Een tweeling wordt bijna altijd vroeger geboren dan een eenling. Meestal is dit in de  37e of 38e week van de zwangerschap. Begin dus op tijd met het organiseren van de babyshower en wacht hier niet mee tot de achtste maand van de tweelingzwangerschap.

Zorg dat je op de hoogte bent van de wensen van de ouders

Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de wensen en de smaak van de aanstaande tweelingmama- en papa. Krijgen de ouders twee kindjes van hetzelfde geslacht? Informeer dan ook of ze de baby’s hetzelfde aan willen trekken of niet.

Als je weet wat ze willen op het gebied van kleding wordt het makkelijker om de juiste cadeautjes en outfits te kopen voor de babyshower.

Koop in ieder geval twee artikelen voor de baby’s

Het is natuurlijk het leukste voor de tweelingouders als ze cadeautjes krijgen voor allebei de kindjes. Het is beter om twee keer iets betaalbaars te kopen dan een keer een duur product. Dit laatste kan wel als het op het lijstje van de aanstaande tweelingouders staat.

babyschoentjes

Geef niet alles dubbel

Je hoeft echt niet alles dubbel te kopen. Je kunt er ook voor kiezen om twee verschillende rompertjes, knuffeltjes of speeltjes aan te schaffen. Ook daar zijn de ouders vast heel blij mee.

Koop speciale tweelingproducten

Een tweeling krijgen, is natuurlijk best bijzonder. Het is dan ook leuk om een tweelingproduct cadeau te geven. Voorbeelden hiervan zijn een tweelingvoedingskussen, een tweelingzwemband, een mijlpaalkaart voor tweelingen of een tweelingnestje.

Kies spelletjes met een tweelingthema

Spelletjes op een babyshower zijn altijd een succes, vooral als dit spellen zijn met het tweelingthema. Voorbeelden van hilarische spelletjes zijn: een quiz over tweelingbaby’s, raden welke beroemdheid een tweeling is of welk bekend celebrity koppel een tweeling heeft.

Denk ook aan de tweelingouders

Denk bij de organisatie van de babyshower ook aan een cadeau voor de tweelingouders. Na de geboorte van de kindjes krijgen ze het gigantisch druk. Bied tijdens de babyshower aan om een middag of avondje op de tweeling op te passen en geef ze wat qualitytime cadeau, zoals een avond uit eten, een uitstapje naar een andere stad of een dagje naar een wellnesscenter. Als de tweelingouders een paar uur zonder de baby’s zijn, hebben ze weer tijd om even tot elkaar te komen en op te laden. Met dit cadeau zijn ze je dan ook erg dankbaar.