De populairste babynamen

Populaire babynamen

Bij de voorbereidingen voor de geboorte van je tweeling hoort ook het bedenken van namen. Het kan zijn dat je al jarenlang een lijstje bijhoudt met mooie voornamen. Jullie weten dan al snel welke namen de tweeling krijgt. Maar wat als je de gekozen namen toch niet meer zo mooi vindt? Jij en je partner het niet eens worden? Of als je gewoon geen leuke babynamen kunt bedenken? Bekijk dan eens onze tips en het lijstje met de populairste babynamen.

Kies je favoriete babynamen

Bij het bepalen van de babynamen voor je tweeling zijn er tal van zaken waar je rekening mee moet houden. Zo wil je jouw tweeling natuurlijk wel namen geven die met elkaar matchen. Bovendien is het belangrijk dat de namen bij je achternaam passen. En geef je je kindjes één voornaam of meerdere namen? Kies je voor een Nederlandse, Bijbelse, Engelse, Franse of Scandinavische naam? Er zijn zoveel mogelijkheden. Heb je inspiratie nodig? Wij hebben onze favorieten even voor je op een rijtje gezet. Ons lijstje met de populairste babynamen van dit moment, helpt je wat op weg. Kies je favoriete namen uit de lijst en combineer deze met elkaar.

De populairste jongensnamen

Dit worden de twintig populairste jongensnamen voor 2018:

 1. Finn
 2. Luuk
 3. Sven
 4. Kyan
 5. Otis
 6. Levi
 7. Tygo
 8. Liam
 9. Jaxx
 10. Levin
 11. Mees
 12. Senn
 13. Lucas
 14. Milan
 15. Javi
 16. Sef
 17. Lenn
 18. Nelles
 19. Daan
 20. Manoah

De populairste meisjesnamen

De voorspelling is dat dit de twintig populairste meisjesnamen worden voor 2018:

Op en Top Zwanger
 1. Vaiana
 2. Soof
 3. Yara
 4. Juna
 5. Femke
 6. Liv
 7. Elin
 8. Nora
 9. Mila
 10. Zoe
 11. Tess
 12. Saar
 13. Kyara
 14. Jaylinn
 15. Fienne
 16. Isa
 17. Emma
 18. Philou
 19. Lotte
 20. Fenna

Namen als Finn, Luuk, Sven, Juna, Soof of Yara zal je veel horen in 2018. Deze namen waren in 2017 al populair en ook dit jaar blijft dat zo. Wat nu echt de populairste babynamen worden voor 2018 weten we pas in 2019. In januari maakt de Sociale Verzekeringsbank, de SVB, de meest populaire babynamen bekend.

Hoe schrijf je de babynamen?

Heb je eindelijk mooie namen gevonden voor je tweeling? Denk er dan goed over na hoe je de namen schrijft. Kies je voor de originele of een andere spelling? Er zijn heel veel identieke namen. Zo kan je Luuk ook schrijven als Luc of Luke. Als je voor een andere spelling kiest, houdt dan wel in gedachten dat de namen vaker verkeerd gespeld worden.

Hoe spreek je de namen uit?

Ga ook even na of de namen goed zijn uit te spreken. Een naam die makkelijk is te spellen, is ook makkelijk uit te spreken.

Hoe worden de babynamen afgekort?

Sommige babynamen lenen zich perfect voor een stoere afkorting. Als je jouw tweeling langere namen geeft, is het soms best fijn dat je deze kunt afkorten. Check dus eerst hoe de afkorting van de babynamen klinkt.

Wat betekenen de babynamen?

Heb je twee hippe babynamen gevonden voor je tweeling? Zoek dan wel even op welke betekenis de namen hebben. De meeste babynamen hebben verschillende betekenissen. Je wilt natuurlijk niet dat de namen van je tweeling in een andere taal een gekke betekenis hebben.

Zijn de namen later ook nog leuk?

Beertje, Bink of Kanjer, klinkt natuurlijk heel schattig voor twee frummeltjes, maar je kinderen hebben de naam voor de rest van hun leven. De kans is groot dat zo’n naam ze niet bevalt als ze volwassen zijn. Houd hier dus rekening mee als je een babynaam kiest en ga voor een naam die altijd passend blijft.

Comments are disabled.