Een nieuwe auto vanwege een zwangerschap, waar moet je op letten?

slapen in auto

Zodra er kinderen in het spel komen, is het handig om een grotere auto te kopen. In je eentje kan je het prima redden met een klein stadsautootje, maar met kinderen wordt dit een ander verhaal. Je baby moet met de maxi cosi in de auto passen. Daarnaast wil je dat als je kindje groter wordt, hij of zij makkelijk in een stoeltje achterin past met nog voldoende beenruimte. Verder moet je er rekening mee houden dat er veel mee moet als je met je baby weg gaat. Zo heb je een kinderwagen of buggy nodig, een tas met luiers, schone kleren, doeken en voeding en vaak wil je ook nog wel wat speelgoed meenemen. Al met al neemt een baby dus veel ruimte in de auto in. Laat staan als je een tweeling krijgt! Dan heb je dus al deze spullen nodig, maar dan twee keer. Een grote auto is daarom wel een vereiste.

Waar moet je op letten?

Als je een gezinsauto wil aanschaffen, zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten. Zoals hierboven ook al beschreven is, moet je er rekening mee houden dat je veel ruimte nodig hebt, heel veel ruimte. Zowel voor je kindje op de achterbank als in de kofferbak, er moeten veel spullen mee kunnen. Je baby groeit en op den duur wordt het een peuter en een kleuter. Ze kunnen dan bij de deur. Je wil natuurlijk niet dat ze midden op de snelweg ineens de deur open trekken. Het hebben van kinderslot is daarom wel een vereiste. Er zit ook een kans in dat je kindje een keer moet spugen of dat hij een keer loopt te smeren met eten. Als je kiest voor lederen bekleding, is dat makkelijker schoon te krijgen dan een stoffen bank.

Nieuw?

Vind je een nieuwe auto kopen te duur in aanschaf? Tweedehands zijn er ook voldoende auto’s te vinden die aan de eisen voldoen. Heb je al een auto van de zaak die voldoet aan de eisen? Deze mag je ook voor privé doeleinden gebruiken. Het enige waar je dan wel op moet letten is dat je zorgt voor een goed kilometerregistratiesysteem. Dit systeem houdt alle kilometers bij die je maakt. Zo kom je niet in de problemen met de belastingdienst.

Comments are disabled.