Je hebt dingen nodig…

baby speelgoed

Het krijgen van een kind is ingrijpend. En als dan blijkt dat er een tweeling op komst is, zal je wereld helemaal even op zijn kop staan. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel bedrijven die producten ontwikkelen die geschikt zijn voor tweelingen. Deze zogenaamde tweelingartikelen zijn ideaal. Ervaar enerzijds het gemak als gebruiker, maar doe ook je voordeel met de financiële kant van het verhaal. Een kinderwagen voor een tweeling is wel wat duurder dan een normale, maar wel goedkoper dan twee kinderwagens. Bovendien is hij voor een ouder alleen goed te hanteren in een drukke winkelstraat of in het park.

Zo zijn er meer voordelen als je op zoek gaat naar tweelingartikelen. Er zijn luiertassen die speciaal zijn ontwikkeld voor tweelingen en alles wat daarbij komt kijken, maar ook draagdoeken, duospeelkleden, draagmanden en matrassen.

Kies je er voor om borstvoeding te geven? Er zijn borstkolf-apparaten voor tweelingen. Al zul je je in het begin wellicht een melkkoe voelen, het gevoel dat je jouw beide kinderen kunt voeden zal je als moeder goed doen.

Verder zijn er voor je baby-uitzet ook andere producten waar je er maar één van nodig hebt. Als beide kinderen op één kamer slapen, hoef je maar één babyfoon te kopen. Die zijn er trouwens tegenwoordig ook helemaal high-tech met camera’s.

Op en Top Zwanger

Toch kom je er niet onderuit dingen twee keer te moeten hebben. Kinderstoelen bijvoorbeeld, maar ook flesjes en spenen zul je dubbel moeten halen. En vergeet vooral niet genoeg kleding in te slaan. Vaak krijg je na de geboorte hele kleine babykleertjes, maar ook na een paar maanden hebben je babies kleding nodig. Daarom is het raadzaam aan kraambezoek ook wat “grotere” maatjes te vragen.

Kortom: het is ontzettend leuk om op je roze wolk te zitten, maar daal wel op tijd af om alles te regelen voordat de kleintjes er zijn.

Comments are disabled.