Kondig je zwangerschap eens anders aan met deze tips

Zwangerschap aankondigen

Zwanger van een tweeling? Gefeliciteerd! Natuurlijk wil je dit superleuke nieuws graag aan je familie en vrienden vertellen. Een zwangerschap aankondigen is altijd een bijzonder moment. Niet alleen voor jou, maar ook voor je familie. Jij vertelt ze niet alleen dat je moeder wordt, maar ook dat ze opa, oma, tante of oom worden. Hoe kondig je je zwangerschap origineel aan? En wanneer doe je dit? Wij geven je een aantal originele tips.

Je kunt je tweelingzwangerschap aankondigen op het moment dat jij je hier klaar voor voelt. Dit is voor iedereen weer anders. Sommige vrouwen delen het grote nieuws al in de vierde of vijfde week van hun zwangerschap, anderen wachten hier weer mee totdat hun buik zo groot is, dat ze het wel moeten vertellen.

Wanneer kondig je je tweelingzwangerschap aan?

De meeste stellen wachten met de aankondiging van de zwangerschap tot ze de eerste termijnecho hebben gehad. Deze echo wordt uitgevoerd als je acht tot twaalf weken zwanger bent. Na drie maanden is de kans op een miskraam namelijk kleiner.

Als je iedereen al vroeg hebt verteld dat je in verwachting bent en daarna een miskraam krijgt, moet je dit ook weer vertellen.

Op en Top Zwanger

Bij een tweelingzwangerschap groeit je buik natuurlijk een stuk sneller dan bij een eenlingzwangerschap. Als je na twee maanden al een flinke buik hebt, is het natuurlijk niet mogelijk om je zwangerschap nog even geheim te houden. Maar dit is ook niet zo erg, want het is natuurlijk superleuk dat je je mooie buik al snel met trots kunt showen!

Laat je inspireren met deze verrassende tips

Aankondigen dat je zwanger bent van een tweeling is een erg speciaal moment. Natuurlijk wil je dit moment onvergetelijk maken voor je familie en vrienden.

Hoe lukt je dit? Door je zwangerschap anders aan te kondigen dan anderen. Kies dus niet voor een lijstje met de echofoto erin, maar vertel het op een originele manier. Wij geven je alvast wat inspiratie met de onderstaande, verrassende tips.

Vertel het je (schoon)ouders met twee EHBO&O koffertjes

Vul twee EHBO&O koffertjes, Eerste Hulp Bij Opa & Oma, met een luier, slabbetje, knuffel, babyzeepje, billendoekjes, zalfje, sokjes en het boekje ‘Nijntje logeert bij opa en oma’. Deze aankondiging is gegarandeerd een groot succes. Bovendien hebben je (schoon)ouders al direct wat babyspullen in huis voor als jullie kleintjes een keer bij ze logeren.

Schrijf het op een gebaksbordje

Koop (papieren) bordjes in één kleur en schrijf op ieder gebaksbordje een aankondiging, bijvoorbeeld: ‘Je wordt tante/oom/opa/oma.’ Plaats vervolgens een lekker stuk taart over de tekst heen. Wacht af wie zijn stukje taart het eerst op heeft en de zwangerschapsaankondiging ziet staan.

Tijdens een potje Scrabble of ander bordspel

Zijn jullie vrienden of familie gek op (bord)spelletjes? Dan is het natuurlijk erg leuk om je tweelingzwangerschap aan te kondigen tijdens een spelletje. Kijk wie er bij Pictionary of Hints als eerste raadt dat je zwanger bent van een tweeling. Of leg bij Scrabble alleen maar woorden neer die te maken hebben met zwanger zijn en een tweeling.

Zeg het via een taart

Doe de zwangerschapsaankondiging via een taart. Laat een taart maken met een eetbare print erop van je eerste echo. Nodig je vrienden of familie uit, zet de taart op tafel en wacht rustig af wie als eerste ziet dat je zwanger bent.

Maak een creabea aankondiging

Ben je een echte creabea? Maak dan een mooie (digitale) collage waarmee je je tweelingzwangerschap aankondigt. Pak je camera erbij en maak zelf de gekste foto’s of ga op zoek naar toepasselijke afbeeldingen. Zorg ervoor dat elke foto een kleine hint bevat, bijvoorbeeld twee paar babysokjes, babyschoentjes, een foto van een zwangerschapstest of twee speentjes. Stel een collage samen van de afbeeldingen en maak er vervolgens een foto van. Stuur de foto naar je familie of vrienden en wacht de reacties af.

Zeg het met bloemen

Met een fleurig bosje bloemen maak je iedereen blij, vooral wanneer er in de bos nog een leuke verrassing zit verstopt. Geef je ouders, zus, broer of vrienden een bosje bloemen met daartussen vier bolletjes van babysokjes in dezelfde kleur als de bloemen. De bolletjes vallen dan niet direct op en je familie of vrienden zullen zich eerst afvragen wat die kleine sokjes tussen de bloemen doen. Als jij je grote glimlach opzet, zal het kwartje snel vallen.

T-shirtjes of een foto met je kind(eren)

Heb je al een kind of meerdere kinderen? Dan wil je je kind(eren) natuurlijk zoveel mogelijk betrekken bij je zwangerschap. Laat je kind(eren) een T-shirt aandoen met daarop een duidelijke hint. Kies bijvoorbeeld voor een tekst als: ‘Hoezee, hoezee ik word grote broer/zus van twee’ of ‘Ik heb de ooievaar gebeld en twee broertjes/zusjes besteld’. Of zet je kind(eren) op een stoel, zet er twee lege stoeltjes naast en maak hier een foto van.

Comments are disabled.