Rimpels verwijderen met een filler behandeling

Vrouw met veren

Er bestaan nogal wat twijfels over het verwijderen van rimpels en de bepaalde technieken die daarbij door artsen worden ingezet. Wat is voor u precies de beste methode en hoe gaat zoiets precies in zijn werk? In dit artikel zullen we toelichten hoe fillers werken, en of deze voor u geschikt kunnen zijn.

Hoe werkt een filler behandeling?

Wanneer u een filler behandeling laat uitvoeren brengt een plastisch chirurg of cosmetisch arts een bepaalde stof in in het gebied waar u rimpels wilt laten verwijderen. Deze stof wordt hyaluronzuur genoemd en heeft een tweevoudige werking op de huid.

In de eerste plaats zorgt dit hyaluronzuur ervoor dat de huid wordt opgevuld waardoor de rimpel minder zichtbaar wordt voor het oog. Een rimpel is namelijk een litteken in de vorm van een groef in de huid. Door deze groef op te vullen wordt het niveau van de huid weer gebracht op haar oorspronkelijke level.

Echter heeft hyaluronzuur ook nog een tweede belangrijke functie. Deze stof stimuleert namelijk de aanmaak van twee belangrijke stoffen die helpen om de huid jong te houden. We hebben het dan over de stoffen collageen en elastine. In dit proces is met name collageen een belangrijke stof. U zult de naam ongetwijfeld hebben horen vallen in de vele televisiecommercials voor antirimpelcrèmes. Collageen is een stof die het lichaam van nature aanmaakt. Vanaf een jaar of dertig wordt deze stof echter vele maten minder aangemaakt, waardoor de huid minder elastisch wordt en sneller verouderd.

Op en Top Zwanger

Fillers stimuleren de aanmaak van collageen, waardoor de huid ook op een natuurlijke wijze weer zal verjongen en de rimpels zal tegengaan.

Dankzij de tweevoudige werking van fillers is dit de laatste jaren een veel toegepaste methode geworden door artsen bij het verwijderen van rimpels. Echter kan de stof ook worden toegepast om meer vorm te geven aan andere delen van het gezicht.

Niet alleen voor rimpels

Wilt u bijvoorbeeld graag wat vollere lippen hebben, dan kunt u met fillers dit eenvoudig bereiken. Wel moet u er rekening mee houden dat evenals bij een botox behandeling de effecten niet permanent zijn. U zult na verloop van tijd dus opnieuw fillers door uw arts moeten laten inbrengen om het effect te blijven behouden. Dit hangt geheel af van hoe u reageert op de fillers en ook van waar deze zijn ingebracht. Zo zullen fillers in de lippen minder lang meegaan dan bij rimpels.

Comments are disabled.