Tien tips om jouw babyshower onvergetelijk te maken

Babyshower

Krijgt je vriendin of zus een tweeling en wil je een babyshower voor haar organiseren? Of ben je zelf zwanger van twee kindjes en wil je een babyshower geven? Dan wil je natuurlijk dat dit feestje bijzonder wordt. Wij geven je tien tips om de babyshower onvergetelijk te maken.

Meestal wordt een babyshower als verrassing georganiseerd door vriendinnen, familieleden en collega’s, maar je kunt het natuurlijk ook zelf doen. Het is in ieder geval belangrijk om een goede datum te prikken voor het feest.

Het meest ideale moment om een babyshower te geven, is zo’n tweeëneenhalve maand tot twee maanden voor de uitgerekende bevallingsdatum. Je bent dan nog redelijk mobiel en hebt nog wat energie. Je feestje hoeft natuurlijk ook geen uren te duren. De meeste babyshowers worden ’s middags gegeven en duren ongeveer drie of vier uurtjes. Het gaat er vooral om dat jij een leuke dag hebt en geniet.

1.    Leef je uit met het babythema

Leef je helemaal uit en met het babythema. Versier de locatie in het blauw, roze of blauw en roze en vergeet ook de zoete hapjes en drankjes niet. Laat bijvoorbeeld cupcakes of een taart maken met baby’s of speentjes erop van marsepein. Is het geslacht van de tweeling bekend? Kies dan voor zoete hapjes in het blauw, roze of blauw en roze.

Op en Top Zwanger

2.    Maak vrolijk schuimende punch

Natuurlijk wil je genieten van lekkere drankjes op je babyshower. Een wijntje moet je nu laten staan, maar gelukkig zijn er tal van andere, heerlijke alcoholvrije drankjes. Maak bijvoorbeeld een vrolijk gekleurde punch. Vul een grote kom met blauwe of roze frisdrank, schep wat vanille-ijs bovenop de drank en giet hier weer Sprite overheen. Dit geeft een geweldig schuimeffect. Met twee badeendjes in het schuim is jouw punch helemaal klaar voor de babyshower.

3.    Zorg voor een dierbare herinnering

Maak een tekening met daarin de vingerafdrukken van de vrouwen die op de babyshower zijn gekomen. Lijst de tekening in en hang deze op de babykamer. De tekening is niet alleen een dierbare herinnering, maar ook een origineel accessoire voor de tweelingkamer.

4.    Spelletjes met een tweelingthema

Spelletjes op een babyshower zijn altijd een succes, vooral als je spellen kiest met een tweelingthema. Bijvoorbeeld raad welke beroemdheid een tweeling is, maak een quiz over tweelingbaby’s of vul een mand met papiertjes waar woorden op staan over de tweelingzwangerschap. Laat iedereen een papiertje uitkiezen, het woord uitbeelden en door anderen laten raden.

5.    Verzin zoveel mogelijk woorden met boy of girl

Zijn er twee jongetjes of twee meiden op komst? Laat je gasten dan zoveel mogelijk woorden verzinnen met het woord ‘boy’ of het woord ‘girl’, zoals tomboy of girlpower. Iedereen roept om de beurt een woord, terwijl iemand anders de score bijhoudt. Degene met de meeste woorden, krijgt een cadeautje. Krijg je een jongen en een meisje? Wissel de rondes dan af met de woorden ‘boy’ en ‘girl’.

6.    Een fotoshoot

Naast de gezelligheid, de spelletjes en de lekkere hapjes, zijn er nog tal van andere activiteiten die jullie tijdens de babyshower kunnen doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vriendinnen-fotoshoot? Huur een professionele fotograaf in en laat deze een aantal foto’s maken van jou en je vriendinnengroep. Dit zorgt natuurlijk voor een prachtige en onvergetelijke herinnering aan jouw babyshower.

7.    Ga high-tea’en

Je hoeft je babyshower natuurlijk niet thuis te organiseren. Klets je graag bij met vriendinnen met een kopje thee? Ga dan gezellig high-tea’en. Er zijn tal van restaurants en lunchrooms die babyshower high-teas organiseren. Alle hapjes en versieringen zijn dan in een babythema. Een high-tea is lekker, gezellig en het grote voordeel is dat jouw huis opgeruimd blijft.

8.    Volg een workshop cupcakes maken

Bestaat jouw vriendinnengroep uit echt zoetekauwen? Zijn jullie gek op cupcakes.  Boek dan een babyshower workshop cupcakes en koekjes maken. Hierbij versieren jullie cupcakes en koekjes in blauw, roze of een combinatie ervan. Versier de cupcakes en koekjes met fondant, gekleurde spikkeltjes en suikerparels. Na afloop van de workshop is het smullen geblazen.

9.    Zet de crea bea’s aan het werk

Geef de gasten een paar dagen voor de babyshower twee witte slabbetjes en laat ze hier iets grappigs op tekenen of schrijven. Als een van je kleintjes het tijdens het eten op een brullen zet, valt er nog iets te lachen.

10. Maak een digitaal album

Organiseer je de babyshower voor je vriendin of zus? Maak dan vooraf een digitaal album voor de aanstaande mama en haar kindjes. Vraag aan alle gasten of ze het volgende willen mailen: één babyfoto van henzelf, één foto met de aanstaande mama, een wens voor de baby en een boodschap voor de aanstaande tweelingouders. Maak hier een digitaal album van en geef het tijdens de babyshower namens de gasten cadeau aan de tweelingmama in spé.

Comments are disabled.