Tien tips voor ontspanning tijdens je zwangerschap

zwangerschapsyoga

Als je zwanger bent van een tweeling merk je snel dat je lichaam verandert. Daarnaast voel je waarschijnlijk veel druk om van alles te regelen. Zo moet je een dubbele babyuitzet aanschaffen, babynamen bedenken, afspraken maken met de verloskundige en nog veel meer. Al dat regelwerk kan leiden tot stress. Iets dat voor jou en je kindjes niet goed is. Daarom geven wij je tien tips voor ontspanning tijdens de zwangerschap.

Denk aan je ontspanning

Tijdens je zwangerschap is het heel belangrijk dat je je rustmomentjes pakt en aan je ontspanning denkt. Dit is niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor je baby’s. Als je tijdens de zwangerschap continu bezig bent met dingen regelen en geen tijd neemt voor ontspanning, krijg je sneller last van symptomen als harde buiken, vermoeidheid en rugpijn. Bovendien loop je dan het risico dat je baby’s een groeiachterstand oplopen.

Maak een ontspannende wandeling

Schijnt het zonnetje? Maak dan een ontspannende wandeling en adem de frisse buitenlucht in. Tijdens de zwangerschap is het goed voor je lichaam om een frisse neus te halen. Wandelen is niet alleen goed voor de ontspanning. Deze bezigheid zorgt er ook nog eens voor dat je meer vitamine D opneemt. Bovendien blijf je zo ook in beweging.

Plan elke dag een rustmoment in

Heb je tijdens je zwangerschap veel last van stress? Dan is het heel belangrijk om regelmatig een rustmoment in te plannen. Ga lekker op de bank zitten en probeer even nergens aan te denken. Lees rustig een boek of kijk even televisie. Een vast rustmoment voor jezelf, brengt je al snel tot ontspanning. Door elke dag zo’n momentje in te plannen, merk je al snel dat je zwangerschap minder zwaar is.

Op en Top Zwanger

Boek een babymoon

Ben je toe aan wat zon? Boek dan een babymoon. Een korte vakantie is dé ultieme manier van ontspanning. Iets dat je tijdens je zwangerschap goed kan gebruiken. Bovendien kunnen jij en je partner dan nog even met zijn tweetjes genieten. Het tweede trimester van je zwangerschap is de beste tijd om op vakantie te gaan. Je hebt dan wat meer energie en het minste last van zwangerschapskwaaltjes.

Laat je verwennen met een zwangerschapsmassage

Een zwangerschapsmassage is heerlijk om tot ontspanning te komen tijdens de zwangerschap. Daarnaast helpt een massage ook tegen rugpijn. Vraag je partner om een massage of boek er een bij massagesalon.

Ga lekker shoppen

Plan een gezellig dagje uit met je vriendinnen en ga lekker shoppen. Bij wie geeft dat nu geen ontspanning? Koop niet alleen schattige kleertjes voor je kindjes, maar denk ook aan jezelf. Trakteer jezelf met comfortabele en trendy zwangerschapskleding, lingerie en mooie make-up.

Ga een uurtje zwemmen

Ga een uurtje zwemmen. Dit is niet alleen goed voor je lichaam, maar leidt ook tot meer ontspanning tijdens je zwangerschap. Als je al een flinke buik hebt, is zwemmen heerlijk. In het water voel je je gewichtloos. Vooral zwangerschapszwemmen is erg leuk en goed om te doen. Je ontmoet dan andere zwangere vrouwen en kunt ervaringen en tips uitwisselen.

Doe aan zwangerschapsyoga

Wil je fit blijven tijdens je zwangerschap? Dan is zwangerschapsyoga een aanrader. Het houdt je fit en het bereidt je voor op de bevalling. Bij zwangerschapsyoga gaat het eropom dat je meer ontspannen bent en beter naar je lichaam luistert. Zo worden er verschillende ademhalingsoefeningen uitgevoerd, waarmee je beter ontspant. Door een keer per week aan zwangerschapsyoga te doen, blijf je fit, kom je tot ontspanning en ervaar je minder stress tijdens je zwangerschap.

Breng jezelf tot ontspanning in een heerlijk warm bad

Breng jezelf tot ontspanning en neem een heerlijk warm bad. Geniet van de rust. Let er wel op dat het water niet warmer is dan 37 graden Celsius. Als het water te heet is, loop je het risico om oververhit te raken. Je hartslag neemt dan toe en de bloedtoevoer naar de baarmoeder vermindert. Dit kan negatieve gevolgen hebben voor de zwangerschap.

Las elke dag een ontspanningsoefening in

Las elke dag een ontspanningsoefening en richt je volledig op je lichaam en je zwangerschap. Dit brengt je volledig tot ontspanning. Een ontspanningsoefening is heel goed voor de zwangerschap en erg makkelijk om te doen. Ga lekker zitten en leg één hand op je zwangere buik. Leg de andere hand onder je ribben. Haal vervolgens diep adem door je neus en voel hoe je longen zich vullen met lucht. Als je dit op de juiste manier doet, merk je dat je buik en ribben zich uitzetten. Adem daarna weer langzaam uit door je mond. Herhaal deze oefening tien tot vijftien keer.

Zorg voor voldoende slaap

Ben je ’s avonds om 19.00 uur al helemaal uitgeput? Geef dan toe aan je vermoeidheid en ga lekker naar bed. Kun je overdag je ogen niet openhouden? Doe dan een middagdutje. Een zwangerschap is erg uitputtend. Het is dus heel belangrijk dat je voldoende slaapt en voor ontspanning zorgt. Je lichaam kan de zwangerschap dan veel beter aan.

Comments are disabled.