Tweelingen – zwanger van een tweeling

tweeling blog

Als je zwanger bent dan ben je super blij. Er komt ook veel op je af. Zeker wanneer je voor het eerst zwanger bent. Als dan blijkt dat je ook nog eens in verwachting bent van een tweeling kan het zijn dat je hier even van moet bijkomen. Logisch. Eén baby krijgen is al een hele prestatie; laat staan twee baby’s. Maar meer moeders zijn jou voorgegaan dus jou gaat dit ook lukken!

Een tweelingmoeder

Tweelingmoeder zijn is wel wat anders dan moeder van een eenling zijn. Tweelingen zijn namelijk erg op elkaar aangewezen en dat is niet altijd makkelijk. Naast dat het niet altijd makkelijk is is het natuurlijk ook super leuk en uniek. Een tweeling heeft veel aan elkaar en zijn meestal onafscheidelijk. Op Love2BeMama hebben we al meerdere blog gepost van tweelingmoeders die hun verhaal doen. Zoals gezegd; het krijgen van een tweeling is wel andere koek dan het krijgen van een eenling. Er zit een behoorlijk verschil in of je nou één of twee baby’s tegelijk hebt.

De zwangerschap van een tweeling

De zwangerschap van een tweeling verloopt al anders. Wanneer je een tweeling krijgt betekent dat dat je extra veel controles krijgt in het ziekenhuis. Als je zwanger bent van een tweeling krijg je een medische indicatie. Je staat vanaf dan niet langer meer onder controle bij de verloskundige. De controles en de bevalling verlopen in het ziekenhuis. Thuis bevallen zit er niet in. Bij een eenling zou je wel thuis kunnen bevallen.

Namen bedenken voor een tweeling

Bij een tweeling moet je ook twee namen bedenken. Als je het geslacht niet wil weten voor de bevalling dan moet je nog meer namen verzinnen. En je hebt natuurlijk de combinatie jongen / meisje, meisje / meisje en jongen / jongen. Meerdere variaties zijn mogelijk bij een tweelingzwangerschap. Ook kan het nog een eeneiige of twee eiige tweeling zijn.

Op en Top Zwanger

De babyuitzet voor een tweeling

Als je twee baby’s krijgt dan moet je ook veel dingen dubbel kopen. Twee bedjes, een extra grote kinderwagen, twee autostoeltjes. De kosten gaan daardoor ook wel oplopen.

Je aandacht verdelen

Wanneer je eenmaal bevallen hebt zal het extra wennen zijn. Je komt namelijk altijd handen tekort, zeker als je alleen bent. Je moet je aandacht verdelen over twee baby’s, twee baby’s die huilen, twee baby’s die honger hebben en ga zo maar door. Het is best fijn als je hier in het begin hulp bij kunt krijgen. Misschien kan je partner extra verlof opnemen? Het is fijn als je een strak ritme hebt zodat je niet steeds achter de feiten aanloopt.

Het is fijn om andere moeders te zoeken die ervaring hebben met het hebben van een tweeling. Je kan je onzekerheid delen maar ook de hoogtepunten. Ook kun je advies vragen aan tweelingmoeders. Op het internet zijn genoeg forums waar je terecht kan. Of op blogs met informatie over een tweelingzwangerschap. Het kan best pittig zijn om een tweelingmoeder te zijn. Naast dat je dubbelop zoveel liefde hebt en dit best overweldigend kan zijn. Geniet er ook van want het is zo bijzonder. Hoe pittig het in het begin ook is, later zal het steeds makkelijker worden want ze hebben ook heel veel aan elkaar. Het is een voorrecht en veel rijkdom wat je hebt als je een tweeling moeder bent. Geniet ervan en het komt allemaal goed!

 

Comments are disabled.