Verlichting in de Babykamer

atmosphere mister hooks mimirella

Lampen voor in de Babykamer zijn ontzettend belangrijk. Wanneer er een kindje op komst is, is dat ontzettend leuk en spannend. Ook is dat de periode bij uitstek om een mooie Babykamer neer te zetten. In iedere smaak en stijl is er wel iets te vinden tegenwoordig. Vaak zijn de aanstaande ouders geneigd om eerst een bepaalde stijl en kleur te kiezen. Helemaal goed natuurlijk, maar vergeet daarbij de verlichting voor de babykamer niet. Het is zelfs beter om hiermee te beginnen in plaats van je te focussen op de meubels of de babykamer accessoires.

Juiste babykamer lampen zijn namelijk ontzettend belangrijk in het kamertje van de kleine. Wist je bijvoorbeeld dat het ophangen van de juiste lampen in de babykamer je straks als de baby er is heel veel frustratie en zelfs slapeloze nachten kan besparen? Gelukkig is er tegenwoordig ook op het gebied van verlichting voor de Babykamer heel veel keus. Maar houd je vast aan de 3 basislampen die nodig zijn in iedere babykamer: een nachtlampje,  een wandlamp en niet te vergeten een hang -of plafondlamp.

atmosphere mister hooks mimirella

Het nachtlampje

Een nachtlampje is eigenlijk onmisbaar op iedere babykamer. Gebruik een nachtlampje tijdens de nachtelijke voedingen. Dit lampje geeft te weinig licht om je baby helemaal wakker te maken, maar genoeg licht om hem rustig te voeden. Creëer met een nachtlampje een sfeer voor zowel baby als ouder om na het voedingsmoment weer lekker snel en rustig in slaap te kunnen vallen.

Een wandlampje

Een wandlampje hang je makkelijk op naast de (voedings)stoel of commode van de babykamer. Het wandlampje geeft namelijk net een wat liever en fijner licht op de momenten dat je dat nodig vindt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het moment van wakker worden in de vroege, donkere ochtend of juist het moment van het bedritueel. Ook wandlampjes zijn in verschillende stijlen, vormen en maten verkrijgbaar. Kijk wat past bij jouw gekozen stijl voor de Babykamer. Vaak zijn wandlampjes verkrijgbaar in dezelfde stijl of dessin als de Hang -of plafondlampen. Zo creëer je een heel mooi geheel in de babykamer.

Op en Top Zwanger

Hang -en plafondlampen

Een echte eyecather van de Babykamer. De hanglamp of plafondlamp.  Deze klik je vaak als eerste aan wanneer je de babykamer binnengaat. Een hanglamp of plafondlamp moet dan ook gewoon goed licht geven èn mooi zijn om te zien. Of je nou kiest voor een hanglamp of plafondlamp maakt niet zoveel uit en hangt af van jouw persoonlijke voorkeur. Vaak zijn ze beiden lampen verkrijgbaar in hetzelfde dessin. Bij een hoog plafond kan een hanglamp perfect en bij een lager plafond kan je wellicht beter gaan voor een plafondlamp om zo je bewegingsvrijheid in het kamertje te behouden. Deze lampen zijn vaak echt de eyecatcher op de kamer en het kan handig zijn om als eerste een mooie lamp te kiezen en daar de rest van het kamertje op af te stemmen.

Ga dus niet over één nacht ijs bij het uitzoeken van je Babykamer verlichting. Gelukkig is er tegenwoordig heel veel keuze op dit gebied van verschillende merken. Laat je goed voorlichten en bovenal inspireren.

Comments are disabled.