Verloskundigenpraktijk en hun diensten


Verloskundigenpraktijk en hun diensten

Een verloskundige houdt zich bezig met het begeleiden van zwangerschappen en bevallingen. Verloskundigen oefenen een deel van de geneeskunde. Het begeleiden van gezonde zwangerschappen, de geboorte en kraamtijd. Als er tijdens de zwangerschap bevallingen zijn dan zorgt de verloskundige om voor de zwangere vrouw om naar een gynaecoloog of kinderarts te gaan. De moeder bezoekt de verloskundige regelmatig tijdens haar zwangerschap. En de verloskundige beoordeeld door middel van een aantal onderzoeken of de zwangerschap normaal gaat. En voorlichting over een goede levensstijl en voorlichting rond de bevalling, kraambed en de borstvoeding natuurlijk zijn erg belangrijk. Tegenwoordig zijn er meer klinieken in ziekenhuizen en aparte klinieken.

 

 

Wat doet een verloskundige?

De belangrijkste rol van een verloskundige is toch wel om tijdens de bevalling, de moeder te stimuleren en op de eigen kracht van de moeder haar kind op de wereld te brengen. De verloskundige krijgt vaak telefonisch te horen dan de bevalling van de moeder is begonnen. De verloskundige komt dan kijken en voelt aan de buik hoe de baby ligt, dan luisteren zij het hartje van de baby om te kijken hoe ze op de weeën reageert, of u voldoende begeleiding hebt en natuurlijk samen bepalen om met u en uw partner of de verloskundigen weg kunnen gaan, en wanneer ze terugkomen. Op www.verwachtverloskundigen.nl vindt u een betrouwbare verloskundigenpraktijk.

 

De belangrijkste taken van een verpleegkundige

Controleren of de zwangerschap goed verloopt is natuurlijk de belangrijkste taak van een verloskundige en daarnaast zijn er natuurlijk meer belangrijke taken zoals, begeleiding aanbieden tijdens de bevalling van de moeder, de gezondheid controleren in de kraamtijd van de moeder en kind, natuurlijk met de collega’s overleggen zowel binnen als buiten de praktijk hoe het verloopt en met andere verloskundigen uit dezelfde regio en natuurlijk met huisartsen, gynaecologen, kinderartsen en kraamverzorgend. De verloskundige heeft dus een taken die erg belangrijk is voor de zwangere vrouw.

Comments are disabled.