Wat heb ik nodig als ik in verwachting ben van een tweeling?

tweeling

Een zwangerschap is altijd een periode vol spanning en stress. Het opvoeden en verzorgen van 1 kind is al een hele opgave. Maar dan krijg je ook nog is te horen dat je in verwachting bent van een tweeling! Dit zorgt ervoor dat je met een hoop andere dingen rekening moet houden. Dit artikel helpt je op weg met de spullen waaraan je moet denken bij het krijgen van een tweeling.

Babyfoon

Een babyfoon is een must bij het krijgen van een kind. Als je een tweeling verwacht is een babyfoon met extra zender super handig! Vooral als de baby’s niet slapen in dezelfde kamer. Hiervoor moet je een extra baby-unit aansluiten op je onder unit, zo hoor je allebei de baby’s tegelijkertijd.

Kinderwagen

Ook bij het uitkiezen van een kinderwagen moet je er rekening mee houden dat er 2 baby´s aankomen. Het is handig om te kiezen voor een duowandelwagen. Zo kan je met allebei de kindjes tegelijk lopen zonder de hulp van je partner. Het is belangrijk om een kinderwagen te nemen van kwaliteit. Zo is het een eenmalige aankoop en hoef je je geen zorgen te maken dat het snel stuk gaat. Er zijn verschillende merken zoals bugaboo kinderwagens die veel keuzes hebben bij het uitkiezen van een passende kinderwagen.

Speelkleed

Een speelkleed of deken is super praktisch. In dit geval is het slim om een duospeeldeken te nemen. Zo kunnen allebei je kindjes gerust spelen met elkaar en is het veel makkelijker qua opruimen.  Hiernaast hebben jouw kindjes meer ruimte en kunnen ze samen spelen, leren en ontdekken. 

Op en Top Zwanger

Vraag advies aan andere ouders met een tweeling

Nog een laatste tip is om altijd van te voren advies te vragen aan ouders met een tweeling. Deze weten het beste hoe om te gaan met zo’n grote gezinsuitbreiding.

Comments are disabled.