Wat kan je doen tegen urineverlies tijdens zwangerschap

zwangerschap

Elke vrouw die al zwanger is geweest of zwanger is heeft er wel is last van gehad, urineverlies tijdens de zwangerschap. Dit komt vaak door een raar gevoel in je buik omdat jouw baby tegen je blaas aanschopt. Hierdoor heb je vaak de drang om naar de toilet te gaan. Ook oefent de groeiende baarmoeder druk uit op de blaas. dit zorgt ervoor dat je ook weer vaker naar de wc moet om te plassen. Dit zijn enkel 2 effecten die tot urineverlies kunnen leiden tijdens de zwangerschap. Maar er zijn nog veel meer effecten tijdens de zwangerschap die ervoor zorgen dat je vaker naar de wc moet. In dit artikel een paar tips die jouw leven makkelijker maken tijdens de zwangerschap met betrekking tot urineverlies.

Toilet Routine

Zorg voor een vaste toilet routine. Als je al een beetje het gevoel hebt dat je moet plassen, ga! Je moet vooral niet wachten tot je blaas helemaal vol zit. Ook kan je houding tijdens het plassen erg mee helpen. Probeer rechtop te zitten en plas rustig en volledig de urine uit. 

Oefeningen

Doe regelmatig oefeningen om je bekkenbodemspieren te trainen. Het is vrij gemakkelijk om met oefeningen de bekkenbodemspieren te trainen. Dit zal ervoor zorgen dat je minder last hebt van urineverlies

Schaam je vooral niet

Elke vrouw heeft tijdens de zwangerschap last van urineverlies, dus schaam je vooral niet! Dit zal ervoor zorgen dat je er beter mee kunt dealen en dat brengt weer een hoop rust met zich mee. Gewoon bedenken dat elke vrouw in verwachting hier last van heeft. 

Op en Top Zwanger

Maak gebruik van inlegkruisjes 

Er zijn verschillende inlegkruisjes die speciaal gemaakt zijn tegen incontinentie. Een inlegkruisje is super handig en hygiënischer. Je zorgt ervoor dat de urine niet bij jou onderbroek komt. Hierdoor hoef je niet een paar keer per dag jouw onderbroek te verwisselen om jezelf fris te voelen.

Comments are disabled.