Wat moet er meer ingeslagen worden bij een tweeling?

tweeling

Wanneer je een tweeling verwacht is dat ontzettend leuk. Je kunt je liefde aan niet één maar twee baby’s gaan geven. Twee baby’s betekent ook veel dingen twee keer kopen. Van sommige dingen moet je twee gaan kopen en andere dingen kun je beter extra op voorraad hebben. We helpen je hierin dan ook graag op weg.

Voor in huis

Bij een tweeling moet je vanzelfsprekend ook twee slaapplaatsen hebben. Het is dus belangrijk om twee ledikantjes of wiegjes te hebben en alle benodigdheden voor in bed moet je ook dubbel inslaan. Zorg er dus voor dat je 4 hoezen en dekens hebt en 6 lakens en hoeslakens.

In de huiskamer doe je er verstandig aan om twee boxen of een dubbele box te plaatsen. Zorg er ook voor dat er twee wipstoeltjes zijn om de tweeling in te zetten. Daarnaast zijn twee voedingskussens of een tweeling voedingskussen ook onmisbaar. Wanneer de tweeling wat ouder is heb je twee kinderstoeltjes nodig om hun eten in te geven. Hierbij komt dus ook meerdere bordjes, flesjes en babybestek kijkt.

Let er ook op dat je van elk kledingstuk een dubbel aantal hebt want je zult veel wasjes gaan draaien. Dit houdt dus in dat je 2 jasjes, 4 broekjes, 12 rompertjes, 8 paar sokken etc moet hebben. De meeste baby’s hebben maat 50/56, maar tweelingen worden vaak eerder geboren en zijn kleiner van stuk. Daarom kun je beter voor de zekerheid ook een aantal rompertjes en boxpakjes in maat 44 kopen. Daarnaast kun je denken aan gemakkelijke huishoudelijke producten voor het snel opruimen van rotzooi, zoals een goede kruimeldief.

Op en Top Zwanger

babybedVoor de verzorging

Van sommige verzorgingsproducten zoals babyshampoo, baby wasgel en zinkzalf hoef je niet extra veel te kopen, je zal alleen sneller naar de winkel moeten voor nieuwe. Maar denk er wel om dat je na het wassen wel badcapes nodig hebt, schaf er dus 4 aan. Waar je wel verstandig aan doet om extra van in te slaan zijn wegwerpluiers of wasbare luiers en extra billendoekjes. Ook spuugdoekjes en slabbetjes zal je veel gebruiken en worden erg snel vies, vergeet hier dus ook niet zo’n 12 stuks van te kopen.

Extra flesjes zijn ook een goed idee en voor wie geen borstvoeding geeft. Daarnaast doe je er verstandig aan om extra babymelk in te slaan.

Wanneer je op pad gaat

Een van de belangrijkste dingen wanneer je op pad gaat is de luiertas. Hier hoef je geen tweede van te hebben, maar je kan wel beter voor een extra grote kiezen. Om je tweeling veilig te kunnen vervoeren is het belangrijk om twee autostoeltjes te hebben. Een goede duokinderwagen is ook niet weg te denken. Om te voorkomen dat je kinderwagen niet bevalt en frustraties met zich meeneemt kun je een kijkje nemen bij de Beste Kinderwagen 2020. Bij sommige kinderwagens kun je het zitje losmaken, waarna deze kan functioneren als autostoeltje. Een andere optie is om je baby’s in een draagdoek of draagzak mee te nemen tijdens een wandeling. Je kunt dan één speciaal voor tweelingen kopen, maar jij en je partner kunnen ook beide één nemen.

Comments are disabled.