Wiegje hier, commode daar: hoe bereid jij je voor op de komst van jouw tweeling?

Voorbereiden op de komst van jouw tweeling

Als tweelingmoeder in spé komt er dubbel zo veel op je af. Je hebt meer spulletjes nodig dan een eenlingmama. Hoe bereid jij je voor op de komst van je tweeling? Wanneer moet je beginnen met het verzamelen van de babyuitzet? En heb je nu echt alles dubbel nodig? Met onze tips helpen wij je op weg.

Je hoeft echt niet alles dubbel te kopen

Ook al krijg je een tweeling, toch betekent dit nog niet dat je alles dubbel hoeft te kopen. Van heel veel spullen heb je gewoon een exemplaar nodig. Zo heb je bijvoorbeeld genoeg aan één babybadje, één commode, één babyfoon en één duokinderwagen. Vraag het eventueel aan andere tweelingouders welke spulletjes je dubbel nodig hebt voor je tweeling. Als ervaringsdeskundigen kunnen zij jou een goed advies geven.

Koop niet te veel

Je weet pas een paar weken voor de geboorte van je tweeling hoe groot je kinderen zijn. Dit verschilt natuurlijk per zwangerschap en per tweeling. Als je kinderen te vroeg worden geboren, zijn ze natuurlijk kleiner dan kindjes die in week 37 of 38 ter wereld komen. Bovendien zijn sommige kinderen weer erg klein of juist erg groot voor de termijn.

Ook kan het zijn dat je tweeling na de geboorte een tijd lang dezelfde maat heeft of dat ze er juist snel zijn uitgegroeid. Dit hangt allemaal van hun ontwikkeling af. Het is dus zonde van je geld als je na een paar weken al te veel pakjes en rompertjes hebt die te klein zijn. Koop dus niet te veel kleertjes, maar alleen de items die je echt nodig hebt voor de babyuitzet van je tweeling. Na de geboorte van je tweeling kun je nog heel veel kleertjes online bestellen.

Op en Top Zwanger

Begin niet te vroeg met het kopen van de babyuitzet

Begin niet gelijk de eerste maand van je zwangerschap met het kopen van babyspulletjes. Helaas gebeurt het soms weleens dat vrouwen een miskraam krijgen. Naarmate je tweelingzwangerschap vordert, is de kans groter dat alles goed gaat en ben je veel geruster. Voor jezelf kan het dus fijn zijn om de eerste weken nog even te wachten met het kopen van duurdere spullen voor je kindjes. Natuurlijk mag je je de eerste weken al wel wat voorbereiden op de komst van je tweeling. Koop bijvoorbeeld iets kleins, zoals twee rompertjes of pakken. Zo beleef je alvast wat voorpret voordat je de grote inkopen doet.

Begin ook niet te laat met inkopen doen

Veel tweelingen worden met 37 of 38 weken geboren of nog vroeger. Zorg ervoor dat je voor de 32e week van je tweelingzwangerschap alle grote inkopen hebt gedaan. Dit is ook beter voor je lichaam, want de laatste weken van je zwangerschap zijn best zwaar. Waarschijnlijk heb je er dan de puf niet meer voor om een hele middag op babyinkopen te doen. Doe dit dus als je nog een beetje mobiel bent.

Sla nu al producten met korting in

Pluis alle reclamefolders uit en koop nu alvast luiers, rompertjes, babyshampoo en billendoekjes met korting in. Let vooral op de luiers, want hier heb je de komende tijd erg veel van nodig. De eerste weken lijken de luiers eruit te vliegen. Bovendien is het veel fijner voor je portemonnee als je nu al op de kortingen let.

Test tweelingwagens uit

Het eerste jaar gebruik je de tweelingwagen heel veel. Het is dan ook belangrijk dat het een wagen is die bij jou past. Let niet alleen op de stijl van de wagen, maar ook op de gebruiksvriendelijkheid. Er zijn verschillende soorten tweelingwagens. Zo zijn er modellen met zitjes naast elkaar, achter elkaar of tegenover elkaar. Sommige wagens passen ook weer beter bij langere mensen dan andere exemplaren. Leuke tweelingwagen gezien? Test deze dan voordat je hem koopt. Je voorkomt dan dat je een miskoop doet. Door een testwandelingetje met de wagen te maken, weet je zeker dat je straks heel veel fijne wandelingen gaat maken met je tweeling.

Comments are disabled.