Zorg dat je goed voorbereid bent!

baby

Het is van belang dat jij en je partner goed voorbereid zijn op de komst van jullie kleintje. Babykleding komt in allerlei kleuren, vormen en maten. Daarom vinden veel ouders het lastig om de juiste keuzes te maken in het uitzoeken van een garderobe voor hun kind. Het wordt een stuk lastiger als er twee baby’s op komst zijn! Een aantal tips zullen je goed op weg helpen met het aanschaffen van babykleding.

Tips

De kledingmaat van een baby is simpelweg de aantal centimeters die je baby lang is. Is je kleintje dus 45 centimeter, dan is de maat ook 45. Het is daarnaast ook van belang om kleding te kopen die comfortabel zitten en van zacht materiaal zijn gemaakt. Voorkom problemen door kleding in te slaan die geen franjes, knopen of andere (leuke) details heeft. Dit kan gemakkelijk losraken in de mond van je kleintje belanden. Je zit natuurlijk niet te wachten op een bezoek aan het ziekenhuis.

Wat groeien ze snel!

Kinderen groeien snel, baby’s dus ook. Let goed op met het kopen van kinderkleding, omdat je snel geneigd bent meerdere items te kopen met één maat. Koop daarom meerdere maten van een winterjas, zodat je niet elk jaar naar de winkel moet om kleding in te slaan. Als je geld wilt besparen koop dan kledingstukken in de uitverkoop of ga naar een outletwinkel. Vaak zitten daar nog leuke en draagbare kledingstukken tussen. En als je kind ergens uit groeit, kan je het gewoon doorgeven aan een broertje, zusje of ander familielid.

Meebeslissen

Zodra je zoon of dochter oud genoeg is, laat ze dan meebeslissen met kleding kopen of uitzoeken van een outfit. Hierdoor krijgt je kind meer zelfvertrouwen en leert je kind om zelfstandig keuzes te maken. De wereld zit immers vol met mogelijkheden en opties om uit te kiezen, je kan er het beste zo vroeg mogelijk mee beginnen om je kleintje dit te leren.

Op en Top Zwanger

Wees realistisch

Natuurlijk is het belangrijk realistisch te zijn als je kroost hun eigen kleding leert samen te stellen. Het is niet de bedoeling dat ze in een T-shirt naar school vertrekken, terwijl het buiten aan het vriezen is. Soms kan je best een oogje toeknijpen als je zoon of dochter een gekke outfit aan wilt, die eigenlijk niet bij elkaar past, maar let er op dat je kind er niet bij gaat lopen als een circusartiest. Veel plezier en succes met het kopen van kleding voor je kroost!

Comments are disabled.