Zwanger van een tweeling, wat nu?

beschuit met muisjes

Gefeliciteerd! Je ben zwanger. Je hebt er lang op moeten wachten, maar eindelijk is die positieve test daar. Vol goede moed ga je naar de eerste echo. De verloskundige kijkt af en toe een beetje bedenkelijk. Je begint je zorgen te maken, is er iets niet goed? Dan vertelt ze: je kindje is gezond. Of beter gezegd: je kinderen zijn gezond. Je krijgt er twee! Je bent zwanger van een tweeling, gefeliciteerd.

Babykamer

Oke, je bent zwanger van een tweeling dus. Het is logisch dat je dat niet had zien aankomen en dat je de schok even moet verwerken. Het is geen negatieve schok, het is iets wat je niet had verwacht. Nu moet je de babyuitzet voor elkaar gaan maken. Ineens krijg je niet een, maar twee baby’s. Je zult dus dingen dubbel moeten kopen. Wellicht ga je liever verhuizen, omdat je huidige huis voor twee kinderen toch te klein is. Schakel dan een makelaar uit Apeldoorn in. Hij helpt je zoeken naar een ander huisje. Ga je niet verhuizen? Dat hoeft zeker niet. Wel moet je er dus rekening mee houden dat je dingen dubbel moet kopen. Denk aan een ledikantje en een kinderwagen. Als je tweeling net geboren is, kunnen ze nog best naast elkaar in een bedje liggen. Als ze groter worden, zullen ze wel allebei een eigen bed nodig hebben. Gelukkig is het alsnog voldoende om een commode te hebben en een badje voor je baby’s. Ook kleding kunnen ze best samen delen. Wat kinderwagens betreft, zijn er tegenwoordig gelukkig genoeg opties om een dubbele kinderwagen aan te schaffen.

Namen uitkiezen

Je wil voor je tweeling namen die bij elkaar passen, maar ze moeten niet teveel op elkaar lijken. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om de namen met dezelfde letter te laten beginnen. Als ze ouder worden en allebei post krijgen, is dat misschien niet meer zo handig, want welke post is voor wie? Je kan er ook voor kiezen om dezelfde klanken mee te geven. Uiteindelijk moet je vooral voor namen kiezen die jij leuk vindt. Of ze nou wel of niet goed bij elkaar passen, is niet echt van belang. Het gaat erom dat je de namen bij je kindjes vindt passen.

Comments are disabled.